Kläder för våra möbler

Förutom att vi kan klä oss själva i olika utstyrslar för att uttrycka oss finns det också kläder som är tillverkade för möbler. Om du vill vara riktigt trendig ska du låta dina möbler och din inredning matcha dina kläder. Det gäller särskilt för dig som tycker om att ta bilder på dig och dina utstyrslar i ditt hem. I det här inlägget har vi därför valt att fokusera på olika sorters kläder som finns för möbler för att du ska få en bra överblick över vad kläder för möbler innebär och vilka typer av möbelklädsel som finns på marknaden idag.

Soffklädsel

Vardagsrummet är en stor och viktig del av våra hem. Den viktigaste möbeln som finns i vårt vardagsrum är soffan. I soffan spenderar vi stora delar av vår lediga tid och därför är det viktigt att soffan både är bekväm och snygg. Soffor har en klädsel för att skydda soffan när olyckan är framme. Har olyckan varit framme och du inte får bort fläckarna från din soffa kan det vara läge att byta ut din soffklädsel. Säg att du exempelvis har en soffa av modellen Ektorp från Ikea. Då kan du köpa ny Ikea Ektorp klädsel till din soffa och ge den ett lyft. Förutom att du kan köpa ny klädsel till din soffa finns det också sofföverdrag du kan köpa och enkelt ge din soffa ett nytt liv. Fördelen med överdrag är att de går att ta av från soffan och slänga i tvätten. Soffklädsel och sofföverdrag kommer i många olika färger och material. Om du vill ge ditt vardagsrum en ny känsla kan det vara en bra idé att byta ut din soffklädsel från en färg till en annan. Några exempel på populära färger på soffor just nu är beige, grå, brun och vit.

Sängkläder

En annan typ av klädsel som inte har med de kläder vi har på våra kroppar att göra finner vi i sovrummet. I sovrummet finner vi sängen och det vi klär sängens tillbehör med kan kallas för sängkläder. Sängkläder består vanligtvis av lakan, örngott och påslakan. Lakan är det du trär över sängens madrass, örngott är det tyg du beklär dina kuddar med och påslakan är det tyg du använder över ditt täcke. Om du vill vara riktigt trendig ska du välja att köpa hem ett matchande påslakanset där det ingår både lakan, örngott och påslakan som går i samma stil. Ett annat exempel på sängkläder är överkast. Ett överkast är oftast den sista delen när vi bäddar vår säng och läggs över sängen för att skydda den från smuts och skador. Dessutom är det en snygg inredningsdetalj.