Så bygger du en kapselgarderob

Tycker du att din garderob spretar åt olika håll utan tydlig röd tråd? Då kan det vara dags att styra upp garderoben. En bra strategi kan vara att bygga en kapselgarderob. En kapselgarderob är en typ av basgarderob som innehåller plagg som fungerar ihop med varandra vilket gör det enkelt att sätta ihop flera olika outfits. Det blir helt plötsligt mycket enklare, snabbare och roligare när du ska klä dig. När du ska bygga din kapselgarderob ska du titta vad NA-KD erbjuder. De har ett brett sortiment av kläder som fungerar perfekt som nyckelplagg. Det finns också många fina trendiga plagg som du kan komplettera din kapselgarderob med för att känna dig lite extra trendig.

Rensa din garderob

För att bygga en kapselgarderob behöver du börja med att se över din nuvarande garderob. Ta fram alla dina plagg och inventera vad du har. Målsättningen med rensningen är att bara ha kvar plagg som du känner dig snygg i. Försök också att lokalisera din stil. Sortera sedan alla dina plagg som du ska ha kvar i säsong. Det säsongkläder som inte är aktuella för tillfället kan du lägga undan. En kapselgarderob består av ungefär 50 plagg. Du kommer säkert att upptäcka att det fattas en del nyckelplagg när du är färdig. Gör då en lista med nyckelplagg för varje säsong och se vad som saknas.

Nyckelplagg till kapselgarderoben

Ett par klassiska byxor som blåjeans, svarta jeans eller ett par svarta kostymbyxor är typiska nyckelplagg. Till överkroppen är en stickad tröja, en stilren skjorta, en vit t-shirt något som du bör ha i din kapselgarderob. En svart klänning och en kjol som passar till allt är perfekt både till festen och kontoret. Sedan kan en kavaj, skinnjacka och kappa vara bra att ha som nyckelplagg. Nyckelskor i en kapselgarderob är sneakers, ankelboots och pumps. Nyckelplaggen kan behöva kompletteras med andra plagg beroende på vilken säsong det är. Vid varje säsongskifte gör du en översyn av garderoben och byter ut vissa plagg.

Bär bara plagg du är bekväm i

Att ha färre plagg att välja på och att det finns en röd tråd mellan plaggen gör att det blir mycket enklare att komponera ihop olika outfits. En stilsäker garderob behöver inte vara stor. Sedan när du har hittat din stil och bara har plagg som du känner dig bekväm i minskar behovet av att köpa nya kläder.