Så ser vår- och sommarmodet ut 2021

Våren och sommaren är snart här, solen börjar värma och graderna går sakta uppåt på termometern. Det innebär att du kan packa undan vinterkläderna och börja fokusera på härliga vår- och sommarkläder. Vill du hitta nya moderiktiga damkläder inför våren och sommaren? Det finns en mängd olika modetrender som du kan haka på. Välj ut godbitarna bland färger, plagg och material som du tror kan passa dig.

Vit klänning är ett måste

 

Både långa och korta shorts dominerar i sommar men även hot-pants har gjort comeback. Vill du ha höga trendpoäng ska du matcha shortsen med en kavaj och bär gärna en bralett under. Vita klänningar i olika material är glödhett i sommar. Till kvällen när det blir lite kyligt kan du ta på dig ett par tights eller ett par skinnbyxor under. Helst ska klänningen vara en liten längre modell. Midikjolen är ett plagg som går att bära från tidig vår till början på hösten. Den är enkel att matcha med och går att använda både på kontoret och festen.

Både pastell och starka färger är trendigt

I sommar är pastellkostymen helt rätt. Du kan styla kostymen med allt från sandaler till boots och under kavajen passar den croppade toppen. Tycker du pastell är lite lamt kan du satsa på en färgexplosion. Starka färger som gult och orange kan du bära både på kläder och på accessoarer. Du kan till exempel matcha den vita klänningen med en knallgul väska. Jordnära färger är också högst aktuella i vår och sommar.

Material att satsa på

Läder- och mockatrenden från fjolåret hänger kvar in i våren och sommaren. Men det är de ljusare tonerna i lädret som är ledande. Ett par läderbyxor i grönt eller beige är urläckert. Det funkar lika bra med läderimitation. Sweatshirt-trenden biter sig också kvar från förra året. Satsa på något annorlunda som en klänning i sweatshirtmaterial eller en jacka. Vill du satsa lite extra på detaljer är det axelvaddar, olika typer av fransdetaljer och dragsko-detaljen som gäller.

Dags att visa mer hud

Braletten, croppade toppar, cutouts och bar rygg är perfekt att bära under sommaren när det är varmt ute. Dessa går bra att kombinera med exempelvis kavajen, kavajbyxorna, kjolar, tights med hög midja och shorts. Cutouts är fint på både tröjan och klänningen.