Vad ska man bära på bröllop?

 

Är du bjuden på bröllop inom den närmaste tiden? Då går kanske tankarna om vad du ska ha på dig. Vissa bröllop har en bestämd klädkod som man ska anpassa sig efter, andra låter gästerna välja ganska fritt. Det finns en oskriven regel om att man inte ska bära vitt eftersom det enbart är bruden som ska göra det. Det finns även en regel om att man inte bär svart eftersom det är förknippat med sorg. Dock börjar det bli allt mer accepterat att bära svart eftersom det är en färg som många känner sig bekväma i. Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta brudparet och höra vad de tycker.

Vad kan man ha istället för klänning?

En vacker klänning är för många det självklara valet när en bröllopsinbjudan dimper ner i brevlådan. På sommaren kan du välja en blommig variant med fint mönster. Men det är långt ifrån alla som känner sig bekväma i en klänning. Då kan man istället satsa på en byxdress eller ett matchande set med byxor/kjol och en topp. Det känns genast lite mer uppklätt om man matchar från topp till tå. Man bör undvika jeans på bröllop då det känns lite för vardagligt.

Vilka skor ska man satsa på?

Har du tänkt bära klackar på bröllopet? Om du inte är så van eller bekväm med det är det bra att ta med sig ett par platta skor så du enkelt kan byta vid behov. Det är också en fördel att ha platta skor framåt kvällen när det ska dansas. speciellt om du inte är duktig på att gå i högklackat. Tänk även på var bröllopet ska hållas. Om det ska ta plats ute på en gräsplan är det inte så smart att välja höga stiletter. Om du vill ha högklackat är det bättre att satsa på en lite bredare variant så du får bra grepp i gräset. Skulle du fortfarande vilja ha dina höga stilettklackar bör du köpa till ett speciellt klackskydd som hindrar skon från att sjunka ner i gräset. Det brukar finnas att köpa på de flesta skobutiker eller på nätet.

Vad ska man bära över klänningen?

Om ett bröllop ska hållas utomhus är det risk att du börjar frysa framåt kvällskvisten. Speciellt om du har en klänning med tunna band. En stickad kofta är kanske inte det mest festliga och passande på ett bröllop. Vi rekommenderar att du satsar på en snygg kavaj i en härlig färg som matchar klänningen. Ett kavaj är ett väldigt enkelt sätt att se mer uppklädd ut samtidigt som du slipper frysa. Det är dessutom ett säkert kort som alla bör ha i sin garderob. Du kan alltså se det som en investering.