Så får du ihop pengar till din drömgarderob

Många har inte möjligheten att köpa kläder så fort de hittar något de vill ha. Det är vanligt att man behöver spara pengar för att kunna köpa de kläder man drömt om. Det kan handla om att man har hittat ett plagg av ett dyrare märke man verkligen vill ha, eller så är man less på de kläder man har och vill byta ut dem helt och hållet. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan få ihop extra pengar så att du kan köpa de plagg du drömt om.

Sparplan

Innan du kan börja spara pengar till din drömgarderob behöver du gå igenom din ekonomi och göra upp en sparplan för att du ska få en bra målbild över hur mycket pengar du behöver spara för att till slut kunna köpa de kläder du vill ha.

Sälja saker

Ett bra sätt att få ihop lite extra pengar till din kassa är genom att sälja de saker du har. I den här delen får du veta mer om hur du kan gå tillväga för att sälja de saker du äger begagnat.

Smycken

Vi börjar med det som många glömmer bort att de kan få en riktigt bra peng för: smycken som är tillverkade av äkta silver, guld eller av ädelstenar. Det bästa du kan göra för att sälja dina smycken är att sälja dem till ett företag. Om du har smycken av guld kan du sälja ditt guld till ett företag som tar emot ditt guld, värderar det och sedan får du betalt för det.

Kläder

Det mest klassiska är att man går igenom sin garderob och säljer de kläder man inte behöver, har någon glädje av eller har vuxit ur. För att sälja dina gamla kläder vänder du dig till internet. På internet och sociala medier finns det massor av bra sidor du kan använda dig av för att sälja dina kläder begagnat.

Inredning

Förutom att du kan sälja dina gamla kläder och smycken kan du också gå igenom din inredning och dina möbler och sälja det du inte behöver eller vill ha.

Panta

Att samla pant ger dig inte jättemycket pengar. Men det är som ordspråket säger, många bäckar små gör en stor å, vilket betyder att även små slantar i slutändan kan bli den summa du behöver för att kunna köpa det dyra märkesplagget du suktat efter. Därför ska du panta dina burkar och flaskor och spara de pengar du får ihop. Förutom att du kan panta dina egna flaskor och burkar kan du också ge dig ut i naturen och samla ihop den pant som ligger slängd där. Det kommer att kännas bra att du plockar upp skräp från naturen och samtidigt får du en liten peng för det.